Atenció al públic:

9h-13h / 15h-17h

C/ de la Mercè, 17

43420 Santa Coloma de Queralt

977 880 222

info@vedrunascq.org

El pati, uns espai de descoberta i aprenentatge

El pati de l’escola és l’espai de lleure principal al que tenen accés els infants durant la jornada escolar. És un espai de joc, de moviment, de relacions socials, de descobriments, d’experiments i d’aprenentatges. El principal moment d’interacció, relació i desenvolupament de les competències socials, entre altres, és durant l’esbarjo i és en aquesta estona de descans i pausa on els nens i nenes gaudeixen del seu joc lliure i espontani.

Per aquesta raó que  ens hem proposat renovar els espais exteriors de l’escola amb unes jornades de treball que, organitzades per l’AFA, han permès fer realitat un projecte de pati que pogués respondre a les necessitats dels nostres infants d’acord amb el nostre projecte educatiu.

Repintar els jocs del paviment del pati dels arbres i les línies que emmarquen les pistes de futbol i de bàsquet han estat les primeres actuacions. En aquesta zona calia també donar un aire nou, alegre i acollidor amb la pintada de les parets que l’envolten. Ho hem aconseguit amb l’ajuda de la Gina Giore, una artista que amb els seus grafittis ha omplert de vida les parets del pati.  Els/les nostres alumnes han gaudit pintant amb ella, i qui sap si amb aquesta actuació hem despertat algun talent adormit i apareix, després de l’experiència, un artista de vocació.

I finalment, el projecte d’arranjament del sorral, que per les seves dimensions privilegiades ha permès disposar d’un espai de joc amb la instal·lació de diverses estructures de fusta que afavoriran noves oportunitats de desenvolupament del joc lliure i simbòlic entre els nostres infants. El projecte continua, caldran noves actuacions programades per més endavant (primavera) amb  la creació d’un hort escolar al fons del sorral  que ampliarà el que ja tenim en funcionament al pati dels arbres. Plantes, arbres, sorra i jocs converteixen aquesta zona en un espai d’aprenentatge, d’experimentació i de descoberta amb els que els infants gaudiran i s’ompliran d’experiències sensorials.

Garantir i vetllar que  les condicions de joc siguin òptimes i  assegurar que els entorns de joc habituals com el pati de l’escola ofereixin seguretat i estímul per al joc i la creativitat han estat els objectius d’aquestes jornades de treball. Amb aquestes actuacions famílies i escola ens unim per contribuir amb el nostre granet de sorra a fer realitat el nostre projecte, perquè l’escola som tots i entre tots l’hem de fer possible.

Gràcies famílies per la vostra participació.

Comments are closed.
Arxius

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website