Atenció al públic:

9h-13h / 15h-17h

C/ de la Mercè, 17

43420 Santa Coloma de Queralt

977 880 222

info@vedrunascq.org

L’ESCOLA VEDRUNA SANTA COLOMA DE QUERALT AMFITRIONA DE LA 4a TROBADA D’ESCACS  A L’ESCOLA  DE LA CONCA DE BARBERÀ I ALT CAMP

El dimarts 7 de maig  es va celebrar  al Teatre l’Estrella  la 4a trobada de les escoles que participen al programa “Escacs a l’escola”. Aquesta va ser organitzada per la coordinadora del programa, per l’Ajuntament i per l’Escola Vedruna Sta. Coloma de Queralt .

Va reunir prop de 134 nens i nenes de 3r de primària de 8 centres educatius de la Conca de Barberà i l’Alt Camp.

Els parlaments del Sr. Josep Corsellas, alcalde de la vila; la Sra. Carme Coma, directora de l’Escola Vedruna Santa Coloma de Queralt i la Sra. Marta Amigó, coordinadora del programa Escacs a l’Escola van iniciar la jornada juntament amb la presència d’una convidada molt especial, la campiona d’escacs de Catalunya Elisabeth Riera.

A l’escola treballem els escacs a tota l’etapa d’Educació Primària per tal d’aprofitar l’alt valor pedagògic que ens ofereix aquest joc.

L’objectiu va més enllà d’ensenyar a jugar a escacs. Aquest és un recurs que potencia el desenvolupament de les estructures cognitives i per tant ens proporciona molts avantatges: millora la capacitat de concentració, exercita la memòria a curt i a llarg termini, desenvolupa el raonament lògic i matemàtic, millora la capacitat de resolució de problemes i la presa de decisions, incrementa l’autoestima i l’afany de superació i ajuda a aprendre a reflexionar, planificar i a preveure.

I si a totes aquestes qualitats hi afegim les que ja té pel fet de ser un joc per sí mateix, obtenim com a resultat una forma excel.lent d’integrar un aprenentatge a partir d’una experiència positiva i motivadora.

La jornada matinal va cloure amb el lliurament dels diplomes als participants i amb una excel·lent gimcana preparada i organitzada pels i les alumnes de la nostra escola. Aquesta activitat els va permetre conèixer la nostra vila i establir entre els nenes i nenes participants vincles d’amistat i de coneixença.

Una experiència enriquidora que esperem repetir-la en el futur.

Comments are closed.
Arxius

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website