Atenció al públic:

9h-13h / 15h-17h

C/ de la Mercè, 17

43420 Santa Coloma de Queralt

977 880 222

info@vedrunascq.org

Digues i ho oblido, ensenya’m i ho recordo, involucra’m i ho aprenc.

Entenem el món que ens envolta? El cuidem prou? Portem a terme les suficients actuacions per contribuir a fer un món millor?

La resposta a aquestes preguntes ens pot semblar ambigua i a la vegada evident però… eduquem i acompanyem als nostres infants de manera que això sigui possible i quedi incorporat al nostre dia a dia?

A l’escola, descobrir les necessitats que té el nostre món per cuidar-lo, entendre’l i fer-lo créixer de manera sostenible és un dels objectius de centre més important que ens proposem amb els i les nostres alumnes.

Així doncs, a la nostra línia d’escola hi pren un pes molt important el fet de proposar-nos objectius relacionats amb els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) i ser fidels al distintiu d’Escola Verda que ens caracteritza.

Un dels projectes destacats que hem portat a terme aquest curs a l’escola, amb els i les alumnes de 5è, ha estat el d’extreure llavors de tomàquet, meló, carbassa i plàtan per fer-les germinar mitjançant humitat i foscor.

La proposta va sorgir després de fer una mirada crítica a la pujada dels preus dels aliments en general. Vam pensar que un projecte així podria arribar a fer perdre la por als i les nostres alumnes de poder cultivar el seu propi hort ara o en un futur.

El procés va començar deixant tapades les llavors i vam poder veure els diferents cicles de creixement. Algunes havien sortit i d’altres van tardar més temps a fer-ho, tant que fins i tot pensàvem que ja no sortirien!

Quan els hi van anar sortint les fulles les vam destapar perquè poguessin fer la fotosíntesis i els hi vam donar un espai més gran per créixer: les vam transplantar dins de garrafes d’aigua i les vam deixar a l’hivernacle del pati de l’escola.

Durant aquest temps les hem regat, cuidat i mimat. D’aquí a uns dies les transplantarem al nostre hort i les seguirem fent créixer fins a poder collir-ne els fruits.

Un cop vam comprovar que som excel·lents hortelans ens vam atrevir a anar a fer un taller amb els nens i nenes de la Llar d’Infants. Cadascú va poder plantar una llavoreta dins d’un pot de vidre i en van poder veure el procés de creixement a l’escola i a casa.

Finalment, divendres 5 de març vam assistir al Fòrum d’Escoles Verdes a l’Espluga de Francolí, per explicar i compartir la nostra experiència amb alumnes d’altres escoles que havien portat a terme diferents projectes. Un intercanvi d’experiències d’allò més interessant i enriquidor. Els propis alumnes van explicar tot el procés argumentant el que havien fet i contestant les preguntes de tots i totes les participants de l’acte. Vam demostrar d’allò més bé les nostres habilitats comunicatives tenint l’oportunitat d’explicar tot el procés viscut.

La responsabilitat de fer alumnes crítics i conscients forma part del nostre dia a dia, aprendre i ensenyar a partir de la pròpia experiència.

Comments are closed.
Arxius

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website