Atenció al públic:

9h-13h / 15h-17h

C/ de la Mercè, 17

43420 Santa Coloma de Queralt

977 880 222

info@vedrunascq.org

37 exposicions commemoren els 200 anys de presència Vedruna a Catalunya

El passat 10 de març, a la Sala Gran del Castell dels Comtes de Queralt es va  inaugurar l’exposició “Vedruna, 200 anys al teu costat” en el marc dels actes de celebració dels 200 anys de la Congregació de les Carmelites de la Caritat Vedruna.

Les escoles Vedruna tenen avui presència en 33 municipis i en tots ells faran memòria de l’empremta local de cada escola i també com a xarxa educativa d’iniciativa social. Fins a 37 exposicions es podran visitar entre els mesos de febrer i juny en diferents espais públics dels diferents barris i municipis  que compten amb la presència d’una escola Vedruna.

Així, podrem descobrir una història que neix amb Joaquima de Vedruna el 26 de febrer de 1826 a la ciutat de Vic.  Joaquima de Vedruna i Mas. Una dona valenta, avançada al seu temps, que va entendre les necessitats socials de l’època i que la va  portar a liderar un gran projecte. La seva és la primera institució nascuda a Catalunya adreçada a l’educació de la dona.

En l’acte d’inauguració vam poder comptar amb la presència del Sr. Josep Maria Carreras, historiador i testimoni de l’època; el Sr. Josep Corsellas, alcalde de la vila; la Sra. Carme Coma, directora de l’escola VedrunaSCQ i la Sra. Montserrat Espinalt, presidenta de la Fundació Vedruna Catalunya Educació. Aquesta va esdevenir una xerrada distesa plena de vivències, records, emocions i una clara mirada al futur.

L’exposició “Vedruna, 200 anys al teu costat” mostra una primera part interactiva amb el públic, un petit recorregut per la història i presència de les Escoles Vedruna a tot el territori, la missió de servei que les caracteritza i el Projecte Educatiu comú que és la base del desenvolupament de cada una d’elles. 

La segona part està dedicada a la realitat de l’escola. Hi trobarem petites pinzellades de la història i els moments viscuts. Es podran apreciar els canvis que porta implícits l’inevitable pas del temps fins arribar a l’escola d’avui, el present. I també albirarem el futur, el propòsit educatiu de l’escola i l’horitzó cap on es vol seguir caminant.

Des de l’escola agraïm profundament la disposició de totes aquelles persones que ens han ajudat a poder completar aquesta exposició amb materials i records d’allò més personals.

Les escoles Vedruna ja en el segle XIX van ser pioneres en l’educació i són hereves d’aquesta tradició de compromís social. Per això comparteixen el Projecte Educatiu Vedruna per afrontar reptes socials de primer ordre, com la sostenibilitat, l’atenció personalitzada, l’atenció a la diversitat social, l’impuls de les llengües, l’educació en cultura religiosa o el compromís amb la llengua, la història i la cultura del país. Durant desenes i desenes d’anys han fet una tasca que no cobria l’administració pública. L’exposició dels 200 anys expressa la voluntat de continuar essent una part viva, implicada i compromesa amb la xarxa del Servei d’Educació de Catalunya a partir d’una proposta educativa clara i transparent.

Comments are closed.
Arxius

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website