Atenció al públic:

9h-13h / 15h-17h

C/ de la Mercè, 17

43420 Santa Coloma de Queralt

977 880 222

info@vedrunascq.org

EL NOU REPTE EDUCATIU

És ben sabut que en el món de l’Educació, com potser en molts d’altres, per anar d’acord amb el moviment de la nostra societat, sovint vivim canvis de lleis, reials decrets, currículums…

Aproximadament cada 5 anys ens arriba alguna recepta nova o algun matís en el nostre marc legislatiu. Cada una d’elles ens apropa a les diferents maneres de fer, de conèixer, de moure’ns i de percebre el funcionament i l’evolució de la societat canviant que ens toca viure.

Aquesta vegada, l’actual LOMLOE (amb tots els seus reials decrets i ordenacions) ens apropa a un propòsit educatiu on cal que les pràctiques es moguin cap a aprenentatges, centrats en problemes i projectes, trascendint els límits disciplinaris per trobar solucions viables i imaginatives. Una mena de proposta a un nou contracte social que comporti transformar l’educació per a transformar el món, una idea que ja fa temps que va d’acord amb el nostre projecte educatiu.

Vivim un temps on la societat i les feines ens demanen aprendre a treballar en equip, a posar-nos d’acord, a solucionar problemes de la manera més original i imaginativa possible. Tot això tenint en compte cada persona, les seves individualitats, les seves motxilles, els seus fers, els seus pensaments… en definitiva, treballar per una bona gestió i educació emocional.

Així doncs, ens ajuda a fer una mica més fàcil el nostre camí d’acompanyar els i les nostres alumnes i famílies en funció de les necessitats individuals de cadascú.

Crear Situacions d’Aprenentatge, aquest és el nou repte. Dissenyar propostes que es puguin utilitzar en contextos diferents, que perdurin en el temps i no s’oblidin de seguida. Aprenentatges que permetin realitzar activitats no només reproductives o repetitives sinó que també estiguin vinculades a contextos reals, en definitiva, que permetin resoldre problemes de la vida quotidiana.

Seguim formant-nos i treballant en xarxa amb la resta d’escoles Vedruna de tot Catalunya per millorar curs rere curs. El passat 20 de setembre va tenir lloc, a la nostra escola, la Primera Trobada d’Equips Impulsors, dins dels grups de Reflexió Pedagògica, per anar confegint el nostre projecte caminant cap a una mateixa direcció. Compartir recursos, poder gaudir de diferents punts de vista i rebre formació de persones especialitzades dins del món educatiu, són alguns dels aspectes dels que ens beneficiem treballant plegats.

Junts treballem avui preguntant-nos i avançant per ser cada vegada més a prop d’on volem ser demà. Si voleu seguir en detall com ho anem fent possible, podeu seguir-nos al nostre Instagram @vedrunasantacolomadequeralt

Comments are closed.
Arxius

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website