Atenció al públic:

9h-13h / 15h-17h

C/ de la Mercè, 17

43420 Santa Coloma de Queralt

977 880 222

info@vedrunascq.org

Creem vida a l’aula!

Aquest trimestre els i les alumnes de 1r de Primària hem treballat el projecte al voltant dels animals. Teníem moltes preguntes sobre aquests éssers vius i vam començar a posar sobre el paper quines eren les que més ens interessaven.

De totes les que vam anar investigant, la pregunta que més curiositat ens provocava era… Com neixen els pollets? Ens semblava ben estrany que uns éssers tan petits poguessin sortir de dins d’un ou, una capseta que, un cop s’obre no es pot tornar a tancar.

Vam començar a cercar informació a totes bandes, des de llibres de consulta, fonts diferents d’internet o a les persones més properes que tenen experiència i coneixen bé el tema. Vam descobrir que per néixer els pollets necessitaven escalfor.

La incubadora va ser una gran descoberta! Si n’aconseguíem una i hi posàvem els  ous… podrien néixer pollets?

Així doncs, ho vam fer! Una vegada teníem la màquina a l’aula vam anar a buscar 6 ous de gallines ponedores i els vam observar i cuidar durant 21 dies.

Vam estar observant els canvis que veiem cada dia, els anotàvem, movíem de lloc la incubadora a mesura que anàvem aprenent cada vegada més sobre què necessitaven…

Finalment, 21 dies després, els ous es van començar a moure! La sorpresa va ser enorme en veure com es trencaven les closques i veiem ara una ala, ara un bec, ara una poteta ….fins que vam veure com l’animaló s’esforçava per deixar la seva caseta.

Emoció màxima davant d’aquest fet, tots i totes vam quedar ben al·lucinats! Ara tenim entre nosaltres el Pica-pica, la Taqueta, la Vedruneta i la Boniqueta i els cuidem d’allò més.

Després de tot aquest procés vam convidar les famílies a l’aula per explicar tot el procés viscut i perquè coneguéssin als nostres nous amics i amigues.

Aprendre és emocionar-se, preguntar-se, descobrir, equivocar-se, provar, investigar, explicar, confiar, esperar, extreure conclusions…

Aprendre és descobrir que alguna cosa és possible.

Comments are closed.
Arxius

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website