Atenció al públic:

9h-13h / 15h-17h

C/ de la Mercè, 17

43420 Santa Coloma de Queralt

977 880 222

info@vedrunascq.org

Comprendre, empatitzar i actuar per canviar el món

                          Global Camp – 70 experiències educatives en ODS

El passat dissabte 4 de març al matí, el Recinte Firal El Sucre de Vic, acollia el Global Camp de la Fundació Vedruna Catalunya Educació. Amb el lema ‘Comprendre, empatitzar i actuar per transformar el món’ s’hi van exposar  70 projectes educatius que alumnes de les escoles Vedruna de tot el país han impulsat en l’àmbit dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (0DS) i de l’Agenda 2030.

Aquests projectes exposats són una selecció de les propostes nascudes a les escoles Vedruna. Tenen en comú que s’han realitzat amb la complicitat d’altres agents socials i entitats locals. En concret, hi van participar una cinquantena d’entitats i institucions d’arreu del territori.  L’espai  s’organitzava en 9 àmbits: emocions, oportunitat, cooperació, terra, aigua, vida, gènere, arrels i salut km 0.  Alumnes, mestres i entitats van exposar els seus projectes conjuntament. La nostra escola hi va participar amb dos projectes: “Recuperació d’un bosc cremat” i “Animals invasors del riu Gaià”, dos projectes treballats amb els nens i nenes de 5è de Primària. L’objectiu de la mostra no era altre que  compartir experiències reeixides que promoguessin nous hàbits i actituds de respecte i compromís amb l’entorn, més enllà de l’escola.

L’exposició d’aquests projectes parteixen de la trajectòria i recorregut en ODS de la xarxa d’escoles Vedruna i, com a conseqüència, de la implementació de pràctiques educatives transformadores que tenen en compte la persona, el planeta, la pau, la prosperitat i el partenariat. Aquest curs precisament s’ha elaborat  tot un itinerari educatiu ODS, disponible al web vedrunaods.cat;  una proposta pionera per garantir la continuïtat en el treball a favor d’aquests objectius, amb activitats i projectes que ens permetran transitar cap a una manera de fer que garanteixi la consolidació en la creació d’hàbits de vida per a un món més just, més solidari i més sostenible.

Comments are closed.
Arxius

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website