Atenció al públic:

9h-13h / 15h-17h

C/ de la Mercè, 17

43420 Santa Coloma de Queralt

977 880 222

info@vedrunascq.org

Projecte Mirades

Educar la mirada, aquest és l’Objectiu Educatiu de les escoles Vedruna pel trienni 2021-2024.

Les 36 Escoles Vedruna compartirem, per primera vegada en un espai virtual, el repte que suposa Educar la mirada, convençuts de la força transformadora que implica EDUCAR.

Educar la mirada significa treballar una triple dimensió: la mirada cap al propi interior, la mirada cap als altres i la capacitat d’aprendre a mirar el nostre món. Si aprenem a mirar-nos a nosaltres mateixos, si aprenem a mirar l’altre/a i som capaços de mirar el món amb uns altres ulls, haurem contribuït a tenir una mirada més tendra, empàtica i solidària i sentirem la necessitat de posar les nostres capacitats, actituds i aptituds al servei de la societat en la construcció d’un món millor.

36 MIRADES, 36 FINESTRES AL MÓN

La proposta de Vedruna Catalunya ésfer un apadrinament col·lectiu que vinculi els 36 centres Vedruna de Catalunya amb 36 realitats diferents arreu del món a partir de la mirada. La identitat d’uns nens i nenes que representen amb la seva imatge uns projectes solidaris que hi ha al darrere i que, amb la nostra aportació, tindran més oportunitats de reeixir; a part, de la càrrega emocional i de sensibilització que tot plegat pot proporcionar al nostre alumnat, sigui quin sigui el seu punt de partida i la destinació final dels seus esforços i dedicacions.

La nostra escola apadrinarà la Laura, una nena que viu al Perú amb la seva mare, desplaçades des de Veneçuela pels conflictes existents en aquest país. Gràcies a Save the Children té una beca d’estudis que li permet tenir accés a una educació de qualitat. La Laura és molt bona estudiant i se sent afortunada de tenir aquesta ajuda. Ella serà la nostra fillola i la finestra d’obertura al món per a conèixer la seva realitat i sensibilitzar-nos de les situacions que es viuen al nostre entorn. I a partir d’aquí, com a bons padrins i padrines que volem ser, pensarem accions que podem portar a terme per ajudar-la a millorar la seva vida.

Es tracta de lluitar contra les desigualtats que molts nens i nenes pateixen pel fet de viure en països afectats per crisis de caràcter humanitari, bèl·lic o climàtic. A més a més, el projecte té un doble sentit educatiu. D’una banda, pretén informar i reflexionar amb els més joves sobre la situació al món i, per una altra, intenta ajudar-los a comprendre la necessitat d’adoptar compromisos solidaris.

L’objectiu principal és doncs, desenvolupar, de forma planificada i participativa, estratègies de sensibilització a tota la comunitat educativa en temes de solidaritat, cooperació, comerç just i obertura de la ciutadania al món, tenint com a referència el canvi de valors i actituds i el compromís col·lectiu amb un món més just.

Comments are closed.
Arxius

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website