Atenció al públic:

9h-13h / 15h-17h

C/ de la Mercè, 17

43420 Santa Coloma de Queralt

977 880 222

info@vedrunascq.org

Per què es construïen castells a l’Edat Mitjana?

Els/les alumnes de 6è han posat fi al primer projecte interdisciplinari d’aquest curs. Un viatge al passat que els ha permès endinsar-se en l’època medieval: com i on vivien? com va néixer Catalunya? com es van unir Catalunya i Aragó? Monjos i monestirs, castells, cavallers i tornejos, romànic i gòtic, gremis i artesans,…

Nosaltres formem part d’aquesta història, Santa Coloma té un passat medieval, per aquesta raó i com a cloenda del projecte, els/les alumnes van preparar una guia turística per visitar les arrels medievals del nostre poble. Llocs per on havíem  passat un miler de vegades però que ara mirarem amb uns altres ulls: Carlania, Plaça de les Eres, Plaça de l’Om, la muralla i els merlets, els portals d’entrada, el call jueu,…

També van fer de constructors i constructores, dissenyant la maqueta del seu propi castell. Felicitats pels artistes, el resultat ha estat excel·lent!

Satisfacció per la feina ben feta i el més important per feina valorada, en primer lloc pels improvisats turistes (alumnes de 4t) participants de la ruta medieval pels diferents indrets de Sta. Coloma; en segon lloc per tots els que han visitat l’exposició medieval preparada amb tot el que havien elaborat en el projecte: maquetes, personatges medievals,…; i per últim, pels mateixos alumnes de 6è, contemplant el resultat de tot el que han estat capaços de fer.

Si des de l’escola hem aconseguit fer créixer una petita llavor de curiositat i d’estima per les nostres arrels, l’objectiu fonamental del projecte s’haurà acomplert amb escreix, ja que  qui estima, valora i respecta, i tal com diu el poeta: “…qui perd els orígens perd la identitat”.

Comments are closed.
Arxius

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website