Notícies

Temps excepcionals, mesures excepcionals!

Ja hem iniciat el curs i tot i que la incertesa pel que pugui passar és constant i les mesures sanitàries que portem a terme ens recorden contínuament que aquest curs és diferent i especial, continuem treballant per afrontar aquestes circumstàncies de la millor manera possible. Som conscients que aquesta situació està canviant la nostra manera de fer i treballar amb els nostres alumnes, i és per això que ara cal més que mai ser creatius i buscar la manera de poder-hi fer front, fent ús de tots aquells recursos i eines que estiguin a les nostres mans per minimitzar l'impacte negatiu que aquesta situació ens pot provocar. Volem una escola segura però també uns infants alegres, contents i amb ganes d'aprendre.

Les nostres accions educatives van per aquest camí, amb uns objectius clars que ara més que mai hem d'assolir.

-Projecte emocional. Treballem un lema comú amb dinàmiques que ens ajudin a reflexionar. És important donar als nostres alumnes l'espai i el temps per compartir com s'han sentit i/o com estan en aquesta tornada a l'escola i deixar-los expressar què necessiten per sentir-se bé i per poder donar el millor d'ells mateixos en aquest curs que encetem. Inundem l'escola de fars, mars i vaixells, naveguem plegats; tots som fars que amb la nostra llum il·luminem el camí. Junts ens en sortirem.

-Competència digital. Els chromebooks s'integren més que mai com a eina metodològica. Cal aconseguir una bona competència digital per garantir que en moments de no presencialitat el treball telemàtic des de casa sigui eficient i els alumnes continuïn aprenent. El correu d'escola @vedrunascq.org del que disposen els alumnes ens dona la possibilitat de treballar amb les eines Google Apps for education. La creació de documents compartits amb els companys i amb el mestre, la facilitat de la comunicació, la senzillesa de les eines, són només alguns dels avantatges de treballar amb les Google Apps. Tant l'alumne com el docent, tenen tota la seva feina al núvol (Drive) i des de qualsevol dispositiu hi poden accedir amb el seu usuari de gmail. 

Al mateix temps, els docents de les escoles Vedruna Catalunya Educació, estem duent a terme una formació en competència digital docent que amplia el que ja vàrem fer el curs passat durant el confinament. Aquest curs pretén millorar la competència digital del professorat i dels alumnes per afavorir l'aprenentatge dins i fora de l'aula i potenciar metodologies actives en sistemes d'aprenentatge híbrids, sincrònics i asincrònics.

-Pràctiques educatives innovadores. Tot i que ha canviat el seu format i la manera de dur-les a terme, la finalitat continua sent la mateixa: situar l'alumne en el centre dels seus aprenentatges per a mantenir la seva curiositat per aprendre.

Aquests són, ara per ara, els nostres reptes. I com molt bé va dir Viktor Frankl:

"Tot i que no sempre podem escollir allò que ens toca viure,

sempre podem escollir la nostra actitud i conducta

davant el que ens succeeix.”