Notícies

Del Baix Camp a la Cerdanya: una ruta de llegenda

El projecte “Del Baix Camp a la Cerdanya: una ruta de llegenda” és fruit del treball d’alumnes i docents de les diferents escoles de la xarxa VEDRUNA CATALUNYA EDUCACIÓ.

El projecte té com a objectiu digitalitzar les llegendes de l’entorn proper a cada escola, de manera que els infants i joves no només són coneixedors de la cultura i tradicions sinó que a més esdevenen creadors i divulgadors de contingut, ja que mitjançant eines de Realitat Virtual i Realitat Augmentada converteixen la narrativa popular en un producte multimèdia. La Realitat Augmentada és una de les denominades tecnologies emergents que comença també a trepitjar les aules perquè ens aporta múltiples possibilitats educatives i d’aprenentatge. Unes eines que es van incorporant en les nostres pràctiques educatives i que donen resposta als reptes del segle XXI.

El llegendari ha estat elaborat per alumnes de cicle superior de Primària i alumnes de 1r i 2n d’ESO. Ha estat un projecte que ha vinculat sobretot l’àmbit lingüístic amb l’àmbit artístic i el digital amb la finalitat, no només de millorar el treball d’expressió escrita, sinó també d'incentivar només metodologies de treball a l’aula i millorar la competència digital dels alumnes. La nostra escola hi ha participat amb els/les alumnes de 5è amb la llegenda del “Queixal de la bruixa”.

El producte final, resultat d’un procés que a l’escola ha durat mesos, s’ha publicat a la plataforma pública del MOBILE HISTORY MAP on es pot gaudir de les geolocalitzacions, de les narratives escrites i orals de les llegendes i del material audiovisual que acompanya cada llegenda. El projecte ha estat seleccionat com a finalista del Concurs Student Awards en la modalitat Mobile History Map en el marc del programa mSchools dins de la categoria Menció especial-Prim.

Podeu veure el resultat visitant la web: https://www.vedrunacatalunya.cat/llegendari