Notícies

Nous inspectors i inspectores del riu Gaià.

Divendres, 10 de maig /treball de camp

Finalment (després d'haver anul·lat la sortida 2 dies a causa de la pluja,... qui ho diu que no plou mai?) els/les alumnes de 4t han pogut fer el treball de camp al riu Gaià, dins del Projecte Rius.

Aquest projecte es fonamenta en el treball realitzat per diferents grups de voluntaris, que es comprometen a fer dues inspeccions anuals (primavera i tardor) en un tram del riu prèviament determinat. Posteriorment les dades enviades a l'espai web de l'Entitat permetran elaborar l'Informe RiusCat.

Per primer any, l'escola Vedruna formem part d'aquest voluntariat i avui ha estat el dia de la nostra primera inspecció. El tram escollit, la zona de l'aqüeducte; observacions moltes: flora, fauna, cabal, velocitat de l'aigua, temperatura, pH, concentració de nitrats, oxigen dissolt en l'aigua... Comparar els colors que agafava l'aigua amb els diferents reactius químics, ha estat força curiós, però el plat fort ha vingut quan ens hem posat dins el riu (el/les que portaven botes d'aigua, clar!) a veure què hi trobàvem. Hem quedat molt sorpresos i sorpreses de tot el què hi hem "pescat” fins i tot un cap gros!!!

Contents i contentes del treball fet tornem cap a l'escola amb un nou amic, el cap gros, i pensant ja en la propera inspecció que farem a la tardor.