Notícies

Endavant amb la lectura!

Certamen de Lectura en Veu Alta

La Fundació Enciclopèdia Catalana i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, organitzen el CERTAMEN NACIONAL INFANTIL I JUVENIL DE LECTURA EN VEU ALTA dirigit a alumnes de tot Catalunya. El Certamen també compta amb la col·laboració de Biblioteques Públiques de Catalunya i l’Obra Social “la Caixa”.

En aquesta XVa edició s’han inscrit 1.009 centres educatius i hi han participat un total de 2.936 alumnes que s’han enfilat a llegir en algun dels 60 escenaris dels quarts de final, repartits arreu de teatres i auditoris de la geografia catalana: 626 Grumets vermells (C. Mitjà), 654 Grumets verds (C. Superior), 219 Timoners (Aules d’acollida), 387 Corsaris (1r i 2n ESO) i 350 Tropa de Corsaris (3r i 4t d’ESO).

En una primera fase, cada centre escolar escollia d’entre els lectors i lectores que s’hi volien presentar. En el nostre cas, sortiren escollits la Blanca Oranias de 6è i l’Arnau Dalmases de 3r que van anar a representar la nostra escola al Centre de Lectura de Reus. Davant del públic assistent i d’un jurat, van resultar seleccionats per la següent fase. Valorant per damunt de tot la seva fluïdesa i entonació van passar a la semifinal de la demarcació de Tarragona i Terres de l’Ebre.

El 2 de maig a l’Auditori de la Diputació de Tarragona, se celebrava la fase que donaria accés a la final. De manera molt meritòria i destacable i fent gala dels grans lectors que són, van llegir les seves lectures altre cop davant del públic i d’un jurat format per professionals en l’àrea lingüística i de la comunicació i interpretació. Val a dir que el nivell era molt elevat i que els dos lectors van fer unes lectures excel·lents. En aquesta ocasió, l’Arnau passà a la final de la seva categoria (Grumets vermells) que se celebrarà a la Sala gran del Teatre Nacional de Catalunya el 4 de juny.

El Certamen és molt més que lectura. És promocionar la cultura i llengua catalana. És fomentar el gust per la lectura entre el nostre alumnat. És fer comunitat educativa perquè les famílies i l’escola s’hi impliquen plenament. És compartir experiències fora del centre educatiu perquè els/les companys/es de classe podran assistir a la final i gaudiran de l’espectacle del TNC. És feina, il·lusió i esforç. Tots aquests ingredients la converteixen en una experiència inoblidable.

Enhorabona a aquests petits grans lectors per tot l’aconseguit fins ara i molta sort per l’Arnau en aquesta final al TNC de Barcelona.