Notícies

Chromecamp 2019

290 alumnes fent de professors al Chromecamp

El dissabte 16 de març va tenir lloc a CaixaForum el primer "Chromecamp”: una jornada formativa pionera en el format on es van invertir els rols. Així, els alumnes van fer de professors i van ser els docents qui van participar de les explicacions dels "experts”: infants i joves de P5 fins a batxillerat .

La jornada, organitzada per la xarxa d'escoles de la fundació Vedruna Catalunya Educació i adreçada a mestres i professors de centres educatius  d'arreu, va voler ser una manera de mostrar que són els nois i noies els vertaders protagonistes dels processos d'aprenentatge i que, de la mà de la tecnologia, poden integrar coneixement i transformar-lo.

D'aquesta manera, a partir de 4 tipus d'activitats diferents, els gairebé 400 docents inscrits van poder gaudir del que els "mestres” els explicaven: projectes edtech que anaven des de programació i robòtica fins a disseny i impressió 3D, passant per iniciatives de realitat augmentada  o realitat virtual, entre moltes d'altres.

Els  alumnes proposaven als inscrits un itinerari que feia un recorregut per diferents espais: l'espai Experience, amb mostres d'experiències, l'espai Pitch amb comunicacions orals de projectes realitzats, l'espai auditori amb espectacles STEAM i 4 aules per realitzar tallers.

Les nostres alumnes, la Judit, l'Elora, la Lia i l'Anna hi van participar amb el seu projecte: STARS RESTAURANT, que desenvolupat des de l'espai d'aprenentatge "Tea Time” (llengua anglesa), el van poder explicar als docents que hi estaven interessats. Una experiència molt enriquidora que demostra una vegada més que els centres educatius ens hem d'adaptar al context social canviant, posant èmfasi en la necessitat de preparar perfils tecnològics i impulsar programes que incentivin la dimensió competencial dels aprenentatges. Han estat  aquests aparells tecnològics que avui els han servit per explicar que de la mà de la tecnologia podem arribar una mica més lluny. Ens tocarà als mestres, com sempre, posar-hi la pedagogia.