Notícies

Depèn de mi

Festival 2018

Quan arriben els primers dies de fred, quan els carrers i els aparadors s'il·luminen amb estrelles i llums de colors i en l'ambient es respiren aires de festa, de tradicions... a l'escola també volem felicitar el Nadal amb la posada en escena del nostre festival.

El punt de partida del festival d'enguany va ser una pregunta molt senzilla que va sorgir en una tutoria de classe: “Què és per tu la felicitat?”

De totes les respostes i de les reflexions i debats posteriors, els més grans, els alumnes de 6è, van posar fil a l'agulla en la preparació de l'argument:

“Un geni els concedeix l’oportunitat de demanar tres desitjos que els faran feliços, i ells, incrèduls i a la vegada contents per l'emoció; es decideixen per béns materials: que si l'últim en avenços tecnològics, que si fama i glamour, que si diners il·limitats, …”

Però a mesura que transcorre la història els protagonistes, avorrits i desanimats, comproven que no obtenen allò que de veritat cerquen. Serà el mateix geni qui els farà adonar que la felicitat la tenien molt més a prop del que es pensaven: en els amics i companys, en la família, en les pròpies alegries i satisfaccions del dia a dia, ... com el mateix títol diu, la felicitat depèn de cadascun de nosaltres.

En l'organització d’un festival intervenen molts factors. A més del guió, també cal: músiques, vestuaris, decorats, assajos, posada en escena,.. en fi, tot un treball d’equip on tothom, no només els/les alumnes, veritables protagonistes, sinó mestres, pares i mares, familiars, amics… tots hi tenen el seu paper perquè l’èxit estigui assegurat.

I és així, com es fa palès una vegada més que si anem junts és millor. Junts podem aconseguir els nostres reptes, els nostres somnis, els nostres projectes... i quan això passa gaudim de la satisfacció d’haver-ho aconseguit plegats, valorem el que som, el que tenim i les persones que ens envolten. És en aquest moment que estem més a prop d’aconseguir l’objectiu  perquè ens adonem que tot allò que forma part del  nostre dia a dia pot esdevenir una via d'accés a la felicitat.

Bon Nadal!!