Notícies

Iniciativa Legislativa Popular

Aconseguir que els alumnes adquireixin les eines necessàries per entendre el món i que es converteixin en persones capaces d´intervenir activa i críticament en una societat plural, diversa i en canvi continu, és un dels molts objectius que ens proposem com a escola i que, en la mesura del possible,  volem fer créixer en el nostre alumnat. Els alumnes de 3r d’ESO  de Vedruna Vall Terrassa han aconseguit la fita amb el projecte 9.2,  basat  en el consum responsable dels diferents productes que comprem cada dia, en l’ètica i la transparència de les empreses que els fabriquen i a més, amb una nova tecnologia per fer-ho possible, la Near Field Communication (NFC). Aquesta tecnologia és l’equivalent del contactless de les targetes de crèdit.

D’aquesta manera els usuaris, mitjançant el telèfon mòbil, podrien obtenir de manera transparent tota la informació del producte a partir d’uns criteris que parteixen de codis ètics fonamentals en els processos de producció, com ara l’absència de treball infantil, les condicions òptimes per als treballadors, la relació proporcional entre costos de producció i preu del producte o, fins i tot, l’absència de maltractament animal, entre molts d’altres. A partir de tots aquests elements observats i analitzats els alumnes van decidir redactar una ILP (Iniciativa Legislativa Popular) amb l’ajuda del professorat. Amb aquesta iniciativa  de llei es pretén que les empreses treballin per ser més ètiques i que vetllin l’origen dels productes i la seva traçabilitat.

El mes d’abril passat els alumnes de l’escola Vedruna Vall Terrassa van presentar aquesta proposta de llei al Parlament, i el mes de maig d’enguany, el Parlament de Catalunya va admetre a tràmit aquesta ILP. Per aquest motiu, ara es necessita la teva signatura, i la de 50.000 persones més per a que la proposta tiri endavant i es faci realitat.

És d’aquesta manera com des de Vedruna Catalunya Educació volem contribuir a fer realitat iniciatives innovadores i compromeses per a construir un món més equitatiu i més digne per a tothom. Encoratgem tota la comunitat educativa i població a col·laborar en la recollida de signatures que es durà a terme des de cada escola Vedruna. Continuem treballant plegats compromesos amb l’aprenentatge dels alumnes, amb la societat i amb el repte d’avançar i crear ponts que enllacin aula i societat, aprenentatges i funcionalitats, individualitats i col·lectius.

Us animem a què vingueu a signar a la nostra escola o a qualsevol de les 36 escoles Vedruna de tot Catalunya.  Podeu consultar la pàgina web del projecte: https://ilpconsumresponsablevedruna.cat en el qual també trobareu un vídeo explicatiu.