Notícies

Marató 6x7 Vedruna Catalunya

Sis trams de sis colors

3.000 nenes i nens de les escoles Vedruna caminen per la taula de refugiats.

El dia 5 d'octubre, per iniciativa de l'Equip de treball format pels coordinadors d'Esports i professorat d'Educació Física de la xarxa d'escoles Vedruna Catalunya Educació, vàrem participar en una caminada esportiva i solidària a Vic.

Alumnes de 6è i de 1r d'ESO procedents de les 36 escoles Vedruna de Catalunya ens vam unir per a caminar 7 quilòmetres des de diferents nuclis, tots ells igualment equidistants de Vic, per arribar plegats a la plaça Major de la capital osonenca i celebrar l'assoliment del nostre particular gran repte: haver caminat i haver-ho fet per una causa molt digna.

Així doncs, de bon matí vam sortir en grups d'uns 500 alumnes des de les poblacions de Malla, Manlleu, Roda de Ter, Sant Julià de Vilatorta, Santa Eugènia de Berga i Santa Eulàlia de Riuprimer (6 trams de 7 quilòmetres cadascun). La nostra escola va iniciar el recorregut a Sant Julià de Vilatorta amb les escoles de Mollerussa, Puigcerdà, Tarragona, l'Espluga i Valls acompanyats per mestres d'educació física, pel personal docent dels respectius centres  i per alumnes de Cicles Formatius relacionats amb el món de l'esport.

Un cop a Vic, ens vàrem concentrar al bell mig de la Plaça Major  per a  participar en aquesta gran festa en favor de l'esport i la solidaritat. Un mur gegant de 50 metres de llargada i 3  d'alçada que  presidia  el centre de la plaça va ser el lloc on s'hi van concentrar les diferents activitats esportives.

Ha estat d'aquesta manera, amb aquest acte simbòlic, esportiu i de convivència, com des de la xarxa d'escoles Vedruna Catalunya hem volgut contribuir un cop més a la conscienciació que és només sumant esforços, iniciatives i individualitats que les actuacions petites poden esdevenir grans projectes. L'acte ha volgut ser una manera de sortir de l'aula per fer país, fer esport, estar en contacte amb la natura i pensar en totes aquelles i aquells que no tenen les mateixes oportunitats.

La pluralitat escenificada en samarretes de sis colors diferents (un color per a cada tram de 7 quilòmetres) i en trenta-sis punts de partida que representen la diversitat de l'Escola Vedruna en el nostre territori, ens recorda de nou el que sempre ens acaba dient el nostre Projecte Educatiu Vedruna: "si anem junts és millor”. Per això, a més de la donació econòmica a la Taula de Refugiats de Vic que es va fer en el marc del mateix acte, l'important fou la suma de colors, de procedències (36 escoles Vedruna) i de tarannàs cap a un mateix objectiu.

Les grans causes mereixen grans iniciatives que perdurin en els nois i noies i els ajudin a entendre el món global, divers i plural en què viuran i en el qual, de ben segur, hauran de deixar una bona petjada.

A Vic, junts, vam fer un altre gran pas per aconseguir-ho.