Notícies

Visca Sant Jordi!

Ja som a la primavera, temps de flors i de colors, de deixar enrere l’hivern i donar pas a la bonança, als dies llargs, les primeres calors i les festes i tradicions pròpies de l’estació. L’escola no en queda pas al marge i en l’ambient, els espais, els projectes i el treball del dia a dia s’hi respiren aires de llegenda, de relats imaginaris, de dracs i de princeses, de cavallers valents i castells encantats... això vol dir que la Diada de Sant Jordi ja ha arribat!

Que a l’escola pugui venir un escriptor més o menys conegut, per poder parlar amb ell de la seva feina, és molt interessant. Però quan l’autor en qüestió és el pare d’un alumne amb el qual no tan sols li pots fer una entrevista sinó que hi pots interactuar compartint una activitat, la satisfacció és molt més gran. Aquesta va ser l’activitat que van iniciar els alumnes del cicle superior amb l’escriptor Magí Balcells, autor de novel·la històrica i de ficció, finalista del Premi de les Lletres catalanes Ramon Llull 2016. El projecte consisteix en escriure contes a dues mans, els alumnes en fan els plantejaments, l’escriptor els nusos i una altra vegada els alumnes en faran els desenllaços. Preveiem que serà una activitat molt enriquidora i emocionant.

Els nens i nenes d’Educació Infantil aquest dia es converteixen en els més grans ja que després d’uns quants assajos i preparació, van a representar la Llegenda de Sant Jordi a la Llar d'Infants Rossinyol. Uns excel·lents artistes i un públic molt atén i emocionat cada vegada que sentien i veien el drac i  els diferents animals que aquest s'anava menjant, van fer que la representació fos tot un èxit.

“Sant Jordi mata el drac

la princesa s’ha salvat”

En un món cada vegada més divers, lliure i canviant hi ha d’haver lloc pels dracs pacífics, per princeses prou valentes que no depenen de ningú que les salvi, per cavallers porucs...

Aquest va ser el punt de partida d’una activitat organitzada dins de Munt de Mots (Espais d’Aprenentatge), donar un tomb a la llegenda de Sant Jordi. Així, el mateix drac es converteix en un animal mansoi i dòcil, el príncep canvia les armes pels instruments i les arts, qui realment defensa el castell és la reina, una excel·lent amant de les espases, mentre que el príncep, gaudint de la natura i del cant, prefereix anar a buscar bolets.

Una vegada escrit el guió, calia fer el càsting per triar els diferents personatges, assajos, vestuaris,... I com a cloenda del treball, era el moment de la posada en escena on el públic, la resta dels alumnes de l’escola, van poder gaudir de la bona feina feta pels seus companys.

Per acabar la jornada, els Espais d'Aprenentatge van ser dedicats a celebrar la Diada: cançons, poemes, auques, dracs, roses, diverses manualitats,.. en fi, tot allò que la imaginació i la creativitat dels propis infants va permetre.