Notícies

Què has fet avui a l'escola?

Ja fa temps que a la nostra escola, la renovació metodològica es fa evident. Repensar, replantejar i redefinir quina era l'escola que volíem, són reflexions que ja vàrem debatre en el seu moment i que, a dia d'avui, ens han conduït a desenvolupar unes pràctiques educatives que, després de la seva implementació durant tres cursos escolars, s'han convertit en puntals metodològics, ben fonamentats i consolidats, sobre els quals es desenvolupen les nostres accions pedagògiques.

Els Espais d'Aprenentatge a educació infantil i primària han complementat aquest treball d'innovació metodològica donant lloc a bones pràctiques educatives.

A l'Espai d'Aprenentatge Fem i desfem, en Carles i la Joana de P5, en Martí, la Jana i en Miquel de P4, i la Laia de P3; s'han organitzat per tal de construir un zoo amb les fustes. A continuació, han buscat criteris per classificar els animals (aquàtics, terrestres i aeris), i per acabar han fet un rètol amb el nom del seu zoo. Un treball cooperatiu on petits i grans han treballat junts per aconseguir un mateix objectiu.

Els alumnes de 6è, a l'espai Científics, han ampliat el projecte del Castell dels Comtes de Queralt iniciat a l'àrea de coneixement del medi. Uns han fet una gravació amb una càmera de 360º, altres han preparat el guió i han registrat un àudio sobre la història del Castell i, finalment, uns altres han editat el vídeo amb la imatge i el so. El resultat d'aquest treball s'ha publiat al youtube: Vegeu el vídeo.

A l'espai EntusiasMAT sorgeix una activitat que té com a objectiu planificar un viatge. Escollir el lloc a visitar, triar el vol, l'hotel, els restaurants i ajustar un pressupost que no superi les expectatives econòmiques marcades prèviament és l'objectiu.

Experimentar la germinació de les llavors a l'espai Científics motiva i engresca a l'alumnat quan hi afegim creativitat i imaginació. Es dóna forma a una mitja plena de compost per a transformar-la en un animal, personatge, … que en germinar al plantar-li les llavors la converteixen en una veritable obra d'art.

I no sempre el que ens proposem pot fer-se realitat. La Lídia, la Maria i la Carla de 3r s'esforcen a construir una torre, i tot i que han pensat com fer-ho i, a la seva manera, han fet els seus càlculs per a que la construcció fos possible, no se n'han sortit. Han après una gran lliçó, han comès errors que ara ja saben com superar i ho volen tornar a intentar.

La llista d'activitats i projectes és llarga i variada, però sempre amb el propòsit de desenvolupar aprenentatges significatius i amb sentit que situen l'alumne en el centre del seu aprenentatge.