Notícies

L'espantaocells del futur

Ciència i robòtica als espais d'aprenentatge

L'espai d'aprenentatge Científics ha estat un marc ideal per motivar els alumnes, de 1r, 2n i 3r a posar novament en marxa l'hort escolar. I l'hort, un lloc privilegiat per a les ciències experimentals: plantejar-se preguntes, formular hipòtesis…, però sobretot, és clar, experimentar. Gaudir del contacte amb la natura i tenir-ne cura és un valor afegit, però no menys important, que comporta l'activitat.

Uns quants alumnes interessats han planificat les tasques. Primer, preparar la terra i buscar un calendari de sembra per a esbrinar què, quan i com s'ha de plantar; seguidament, anar per feina, plantar alls, pèsols, maduixeres, enciams…; i... molt aviat descobrir que les feines de l'hort només acabaven de començar. Regar periòdicament, arrencar males herbes, adobar…, això és un no parar!. I amb l'arribada del bon temps, també, la d'uns convidats inesperats, els ocells, disposats a  fer la guitza. Calia buscar una solució ràpida i eficaç per aturar  l'insistent picoteig vers els tendres enciams quan tot just començaven a treure el nas.

I han sorgit moltes propostes -no hi ha qui aturi aquests cervellets quan se'ls posa una idea entre cella i cella!. Fet i debatut!, han optat per un espantaocells. Amb dos pals, una galleda, un xandall vell i una gorra se les han apanyat. Ara només caldrà veure si el resultat és l'esperat.

Però vet aquí que l'espantall esparracat ha despertat la curiositat dels tecnòcrates de l'espai connect@t i ha acabat sent-ne la musa. I si bellugués? Sí que espantaria de debò els ocells! Dit i fet; han construït el giny! i patullant, patullant; fent i desfent les instruccions del programa de robòtica, finalment…, l'artilugi ha acabat executant les ordres.

I ara, vés a saber si algun dia, algú amb propòsits altruistes  o potser amb pretensions lucratives ho comercialitzarà.