Notícies

La casa dels meus somnis

Bona pràctica dels Espais d'Aprenentatge

L'aventura comença quan uns alumnes, a l'espai d'aprenentatge Connect@'t (informàtica i robòtica), coneixen una aplicació informàtica que els permet crear plànols. Immediatament la imaginació i la creativitat es disparen i comencen a dissenyar el que després, engrescats i il·lusionats amb els resultats obtinguts, anomenaran "La casa dels meus somnis”.

Com si d'experts arquitectes es tractés, els plànols dels nous habitatges comencen a prendre forma. N'hi ha per a tots els gustos: apartaments petits i funcionals, cases amb vàries plantes i grans xalets equipats amb totes aquelles comoditats que, mai més ben dit, només podríem imaginar en un dels nostres millors somnis. Sigui com sigui, la finalitat de l'activitat és la mateixa per a tots: potenciar la creativitat i el raonament, millorar la percepció espacial i adquirir coneixements geomètrics d'una manera significativa i motivadora; i qui sap si es pot anar més enllà i es desvetlla un talent adormit i apareix, després d'aquesta experiència, algun arquitecte de vocació.

Amb l'afany de què tota la feina feta no es quedi només de forma virtual en la pantalla d'un ordinador i poder portar aquestes propostes a la realitat, neix la idea de fer les maquetes dels projectes. És l'hora d'anar a l'espai "EntusiasMAT” (matemàtiques) per tal de calcular l'escala i els metres quadrats de la superfície a construir. Finalment, amb les maquetes construïdes, s'experimenta la satisfacció que produeix la feina ben feta; però sembla ser que amb això encara no n'hi ha prou. Sorgeix la necessitat d'explicar  les motivacions que els han impulsat a construir aquest projecte. Als espais "Tea time” (anglès) o "Munt de mots” (llengua) podran acomplir aquest objectiu, una descripció que, segons necessitats i interessos de cadascú, podran fer en català, castellà o anglès.

Una vegada més, els espais d'aprenentatge  ens proporcionen una nova  experiència que ha donat com a resultat un treball que ha engrescat i motivat els alumnes des dels seus inicis, obrint nous horitzons i possibilitats de recerca i aprenentatge.