Apadrinem el nostre patrimoni

Projecte d'innovació pedagògica reconegut pel Departament d'Ensenyament que sota el títol "Apadrinem el nostre patrimoni”, té com a objectiu  l'apadrinament d'un element patrimonial per part del centre educatiu. Aquest fet comporta donar-li valor, aprofundir en el seu coneixement des del punt de vista cultural i, alhora, fer que aquest coneixement sigui socialment rellevant, és a dir, que arribi a la mateixa comunitat i a l'entorn de l'escola. 

El Castell dels Comtes de Queralt és l'edifici escollit per a realitzar el projecte. Per una banda, per ser el lloc més emblemàtic de la vila i per l'altra, perquè és un espai conegut pels alumnes, en fan ús de manera habitual  ja que actualment s'ha convertit en espai social i cultural on s'hi realitzen diverses activitats.

L'ús d'una metodologia de treball cooperatiu i contextualitzat, i la utilització del patrimoni cultural i natural com a recurs didàctic, permet treballar els continguts curriculars, en aquest cas l'edat mitjana, d'una manera més significativa i vivencial perquè les propostes educatives que sorgeixen promouen un treball interdisciplinari  (intervenció simultània i necessària de diverses àrees) lligat a contextos reals.

I de retruc, i nomenys important que el primer, es fomenta també un sentiment de pertinença i d'estimació a l'entorn i posa en valor el nostre patrimoni que cal cuidar i respectar.També et pot interessar...