Chromebook

Una de les apostes més fermes del col·lectiu Vedruna és el projecte de digitalització de les escoles amb  l’objectiu d’introduir les noves tecnologies en el procés d’aprenentatge. Per a fer realitat aquest projecte disposem de 20 Chromebooks.

El Chromebook és un ordinador que funciona amb els Sistema Operatiu ChromeOS (Google), un sistema lleuger i ràpid. L’aspecte més important i innovador de l'ordinador és que aquest es registra a l'escola i és l'escola qui decideix a què té accés cada alumne: webs, apps... Es treballa amb l'entorn educatiu de Google (Google apps for education) que permet el treball integrat d'alumnes i professors compartint documents i recursos de forma àgil i simple. Per tant, diversos usuaris poden treballar simultàniament sobre un mateix document, presentació... Els canvis queden desats automàticament al Drive (núvol) de cadascun d’ells i hi poden accedir des de qualsevol ordinador i des de qualsevol lloc del món.

Els alumnes de 4t, 5è i 6è fan ús d’aquests ordinadors com a eina metodològica i d’aprenentatge. Aquest projecte de digitalització complementa i consolida el nostre Pla TAC de centre (Pla de les Tecnologies per l’Aprenentatge i el Coneixement) amb unes directrius clares que asseguren la competència digital del nostre alumnat i la innovació metodològica, aspectes claus per a afavorir i potenciar l’aprenentatge. També et pot interessar...