Mètode Artigal

 Els alumnes d'educació infantil (P3, P4 i P5) i cicle inicial (1r i 2n) duen a terme el projecte Ready for a story! de Josep Maria Artigal.

Aquest projecte proposa iniciar l'aprenentatge de l'anglès per mitjà de contes escenificats on, sense cap suport visual, els alumnes representen des del primer moment els personatges dels diferents contes. Aquesta vivència activa, aquesta emoció assolida des de la posició de protagonistes, aquest fer i dir, aquest ser ells el conte, els converteix en aprenents de la llengua.

Posteriorment, els contes es complementen amb un conjunt de treballs que afegeixen suport visual: murals col·lectius, fitxes de dibuixar, targetes, cançons, jocs, llibres o petits teatres amb personatges autoadherents. Cada una d'aquestes activitats esdevé una nova oportunitat de fer i dir el relat.

Finalment, els contes arriben a casa on seran explicats a altres: als pares i mares, als germans, als avis, ... Aquesta interacció entre els/les fills/es que expliquen el conte i els familiars que l'escolten és un mecanisme molt important d'aprenentatge.

L'acte d'explicar contes ensenya llengua a qui els explica. L'emoció de qui ho escolta afegeix significat a aquesta explicació.

Vegeu els següents vídeos:

Alumnes de P5: https://www.youtube.com/watch?v=19WFmzz7EPA

Alumnes de P4: https://www.youtube.com/watch?v=fYLTAK0LJho

Alumnes de P3: https://www.youtube.com/watch?v=NdPTnY3aImk

Alumnes de segon: http://www.youtube.com/watch?v=Yxxj5Hxp8ZsTambé et pot interessar...